sâmbătă, 21 august 2010

INTERN - Valcea: Parada masinilor de epoca la Zilele orasului , preluat din Revista presei Sibiene si nu numai

INTERN - Valcea: Parada masinilor de epoca la Zilele orasului
Peste 20 de maşini de epocă fabricate între 1912 - 1946 vor defila sâmbătă pe străzile municipiului Râmnicu Vâlcea, cu ocazia Zilelor oraşului, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al primăriei, Daniel Ionescu. 'Cel mai valoros exemplar este un Ford T Speedster, fabricat în anul 1912, maşina fiind recent achiziţionată de la un muzeu de profil din St. Louis, SUA.
Complet funcţională, aceasta reprezintă mărturia vie a primei generaţii de automobile şi, în special, a primelor eforturi făcute pentru caroserii auto de curse Speedster. Interesant este faptul că la acest autovehicul, pentru iluminat, farurile folosesc lămpi cu acetilenă', a spus Ionescu.

O altă atracţie a acestei expoziţii este maşina cabrio, model Aero 30, fabricată în 1936, vehicul ce a fost oferit cadou regelui Carol al II-lea de preşedintele Cehoslovaciei, Edvard Benes, în anul 1936.

În cadrul expoziţiei vor fi prezentate şi alte modele precum Jeep MB fabricat în 1943, maşina folosită de trupele americane în cel de-al doilea Război Mondial, Jeep Willys CJ2A (1947), Ford Taunus (1937), Mercedes 170V (1938), Oldsmobile Cutelass Supreme (1979), Buick Century Eight (1938), Ford Mustang (1965), Vauxall V12 (1936), Fiat Topolino (1938), Hanomag Courier (1938).

Organizatorul acestui eveniment este Lontos Constantin Anghel, participant cu un IMS-M 461, fabricat în 1964.

'Mă bucur că am reuşit să aduc în faţa vâlcenilor un număr impresionant de exemplare, mai ales că în această zonă nu avem colecţionari de maşini de epocă. Ideea unei parade cu maşini de epocă mi-a venit în urma achiziţionării acestui IMS. Reprezentanţii Primăriei Râmnicului au fost foarte receptivi şi, cu ajutorul Clubului Vehiculelor de Epocă, am organizat acest eveniment, încercând să adun unele dintre cele mai reprezentative modele', a declarat organizatorul acestui eveniment.

În ceea ce priveşte preţul acestor maşini, Lontos spune că Fordul T costă 100.000 de euro.

Parada maşinilor de epocă va avea loc sâmbătă, pe străzile din centrul oraşului. Punctul terminal al paradei va fi Scuarul 'Mircea cel Bătrân', unde maşinile vor staţiona până duminică.

Pentru a fi în ton cu atmosfera creată de vârsta automobilelor, cei care vor asista la paradă vor putea purta costume de epocă, puse la dispoziţie de directorul Teatrului 'Ariel', Doina Miglezzi.

Sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu