miercuri, 15 august 2012

MERCEDES BENZ 540K IN TOP VINZARI


Mercedes-Benz 540K von Krieger Special Roadster ar putea deveni cea mai scumpă maşină din lumeMercedes-Benz 540K von Krieger Special Roadster ar putea deveni cea mai scumpă maşină din lume - Poza 2

Mercedes-Benz 540K von Krieger Special Roadster ar putea deveni cea mai scumpă maşină din lume - Poza 3
Mercedes-Benz 540K von Krieger Special Roadster ar putea deveni cea mai scumpă maşină din lume - Poza 4
O casă de licitaţii pune la vânzare un Mercedes-Benz 540 K Special Roadster din 1936, condus de Baronesa Gisela von Krieger. Aceasta ar putea deveni cea mai scumpă maşină din lume.

Mercedes-Benz
 540 K Special Roadster ar putea prelua titlul neoficial de "Cel mai scump automobil din lume" de la Ferrari cu un exemplar 540 K von Krieger Special Roadster din 1936.
Modelul respectiv va fi vândut de Gooding&Company, casa de licitaţii care a vândut cea mai scumpă maşină din lume în 2011, un Ferrari 250 TR Prototype din 1957, care a fost tranzacţionat pentru suma de 16.39 milioane de dolari la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach.
Exemplarul vândut la licitaţie a fost construit special pentru familia regală prusacă în 1936. Modelul a fost trimis în Elveţia de Baronesa Gisela von Krieger pentru a evita problemele legate de Cel de-al Doilea Război Mondial, după care maşina a fost trimisă în Statele Unite ale Americii, unde a fost condusă de Baronesă pe perioada în care aceasta a locuit în America. Ulterior, Baronesa von Krieger s-a întors în Elveţia şi a lăsat roadsterul din 1936 în SUA, automobilul fiind găsit abia după patru decenii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu