marți, 7 iunie 2011

O poveste impresionanta despre ce putea face AUTOUNION

Masina de curse, vanduta cu 8 milioane de dolari

Cea mai scumpa masina din lume, care a castigat Grand Prix-ul in 1939, ar putea fi vanduta la licitatie pentru suma record de 8 milioane de dolari.

Avand un motor de 485 de cai putere, masina a fost construita in urma colaborarii a patru giganti auto: Horch, DKW, Wanderer si Audi, scrie Bloomberg.

Constructia modelului D-Type 200 a fost posibila cu ajutorul subventiilor de la guvernul nazist, iar masina a avut cel mai bun motor de curse din 1934 si pana la izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Companiile au indeplinit astfel visul lui Hitler ca Germania sa domine cursele de masini. Modelul a castigat majoritatea premiilor in anul 1934 si a stabilit recorduri de viteza pentru urmatoarele decenii.

Masina, care apartine unui om de afaceri brazilian stabilit la Monaco, a fost descoperita in Rusia si restaurata de un specialist britanic.

Ultimul record in materie de preturi ale masinilor de curse vandute la licitatie a fost de 5,5 milioane de lire sterline pentru un Bugatti Royale, produs in anul 1931.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu